<h2>Ενοικιαζόμενα δωμάτια</h2><p>στη Σκοτίνα Πιερίας</p> <h2>Ενοικιαζόμενα δωμάτια</h2><p>στη Σκοτίνα Πιερίας</p> <h2>Ενοικιαζόμενα δωμάτια</h2><p>στη Σκοτίνα Πιερίας</p> <h2>Ενοικιαζόμενα δωμάτια</h2><p>στη Σκοτίνα Πιερίας</p>
Previous Next
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

GEORGOULAS
APARTMENTS
στη Σκοτίνα Πιερίας

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ
1. Ανω Σκοτίνα
Αξίζει να επισκεφθείτε αυτό το «μπαλκόνι» του Αιγαίου μόνο και μόνο για να δείτε τον Ναό της Κοιμήσεως (1862) με τον θεόρατο πλάτανο, η διάμετρος του οποίου φθάνει τα 10 μέτρα. Υπάρχει πηγή με γάργαρο τρεχούμενο νερό, ενώ η θέα είναι συναρπαστική.

2. Αρχαίες πόλεις
Στα ριζά του Κάτω Ολύμπου πιθανόν να βρισκόταν η Πίμπλεια που μαζί με τα Λείβηθρα ήταν αρχαίες πόλεις της Πιερίας που σχετίζονταν με τη δράση του Ορφέα. Μάλιστα τα Λείβηθρα φαίνεται να συμπίπτουν με τον αρχαιολογικό χώρο που υπέδειξε μεταπολεμικά ο Έφορος Αρχαιοτήτων Ν. Κοτζιάς και βρίσκεται βόρεια από τη Σκοτίνα.

3. Γαλάζια λίμνη
Ακολουθώντας την προτεινόμενη διαδρομή από Παλιό Παντελεήμονα για Ανω Σκοτίνα θα βγείτε στη θέση «Σαλτάνη». Από εδώ αξίζει να πάρετε τον στενό άλλα σχετικά βατό χωμάτινο δρόμο που τρυπώνει στο πυκνό δάσος οξιάς. Μετά 9 χιλιόμετρα γερής ανάβασης θα βρεθείτε στη θέση «Βρύση Κατή» όπου σε ύψος 1.400 μέτρων θα συναντήσετε μία ακόμα από τις δεκάδες μικρές, άγνωστες λίμνες της ορεινής Ελλάδας.


ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Κάθε χρόνο στην Παραλία Σκοτίνας πραγματοποιούνται οι παρακάτω πολιτιστικές διοργανώσεις:

Βαλκανικό Φεστιβάλ Νέων.
Φεστιβάλ Νέων.
Φεστιβάλ Κάστανου.
Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ.
Φεστιβάλ Ολύμπου.